2011. augusztus 30., kedd

Piros-fekete

A történet úgy kezdődött, hogy anyukám kért egy karkötőt piros-feketében és miközben a kásákat nézegettük a webboltban megláttuk az ajánlóban a piros szirmokat. Persze egyből meg kellett ígérnem, hogy valamit csinálok belőlük. :-(

Már a karkötő megfűzése is kész szenvedés volt számomra, mert nem szeretem a piros-fekete ékszereket, de a szirommal bármit fűztem kész rémálom lett. Még egy kristály közepű gerberát el is tudtam volna képzelni, de mikor beleraktam bármi feketét...Csak olyan dolgok tetszettek, aminek kis középrésze volt.

Aztán eljött a szülinapi party és ékszer sehol. Viszont Anyukámnál mindenütt pipacsok kacsintgattak rám...imádja őket - ez adta az ötletet a zöld színhez. Végül is kikerekedett valami, amit itt is be merek mutatni.


Persze a nagy próbálkozásban vettem egy-két dolgot amit aztán nem használtam fel. Fehér őrült lévén természetesen az újonnan tanult mintát is elő kellett adnom belőle.

Minta: Perle4u

2011. augusztus 26., péntek

Puklis zöldség

Június óta nem tudtam befejezni ezt a karkötőt mert nem volt hozzá elég 3 mm-es kristályom.

Azóta mindig vettem egy-egy zacskó gyöngyöt ha találtam, de végül is Tiszi szerezte be nekem a hiányzó darabokat - Ezúton is köszönet neki a segítségért! :-)


Még mindig szívecske

Az új kedvencből a sand opal 2xAB-ből. Furcsa színű ez a kristály, és hihetetlenül érvényesül rajta a bevonat.

Minta: Marie Noel

2011. augusztus 22., hétfő

Csilli-vill

Amióta megcsináltam ezt a karkötőt crystal 2xab-ből - egy kedves ismerősnek, azóta szeretnék magamnak is egyet. Sőtt egy szettet...

 ...De az én új kedvenc színemmel a sand opal 2xab-vel megbolondítva. És a minta kihangsúlyozására szerettem volna strasszos köztest is hozzá. Rendeltem 3 sorosat, de mikor megjött láttam hogy az 20 mm magas. :-(

Hát senki nem gondol a 4 mm-es swarikra? Aztán találtam a neten 3 soros 16 mm-est. De a karkötő szélessége csak jóindulattal éri el a 13 mm-t. Akkor kilógna a köztes?

Ekkor jött a sufni-tuning, meg a férfisegítség. :-) Vettem 10 mm-es két sorosat és fúrtunk egy lukat a másik kettő közé. Persze így a kását is eggyel kisebbre kellett venni, de összejött.

Szóval alkatrészgyártók - szeretnénk 3 soros 12 mm-est is!


2011. augusztus 21., vasárnap

3D szívecske - 2

Újabb próbálkozás - Szerettem volna, ha nem lesz olyan duci a szívecske.

Találtam egy másik mintát, de a tetejét egy kicsit másként fűztem.

Jó lett volna, ha ez is rózsaszín, hogy össze lehessen hasonlítani, de nem volt itthon már több 2xab-s swarim.


2011. augusztus 20., szombat

3D szívecske

Tömör gyönyör. - Azt hiszem erre kell azt mondani, hogy ennyi kristályból már valami értelmeset is lehetett volna csinálni.

A szívecske látszó mérete kb. 2,5 x 2 cm, de a vastagsága 1-1,5 cm. A felső részén a félgömböknél a legvastagabb.

Mivel többen csinálták már és képen mindig tetszett én is kipróbáltam. Hát élőben nekem furi.

Minta: pagesperso

2011. augusztus 17., szerda

A minőség jegyében

Sokszor elkészítettem már ezt a medált akril gyöngyből kislányoknak. Persze mindannyiszor féltékeny szemek kíséretében került fel a gazdájára, mert még műanyagból is egy kis tetszetős darab.

Ez most valódi ólomkristályból készült, ráadásul 6 mm-esből AB bevonattal. Hát nem csak szemmel látható a különbség, fogásra is egész más.

Minta: deEva

Szettesítve


2011. augusztus 16., kedd

Miniatürizáltam

Valahogy mostanában a kisebb gyöngyből készült, és aprólékosabb ékszerek fognak meg.

Persze a régi jól bevált minták is érdekelnek, ezért miniatürizálok. Nos így született meg a kedvenc szívecskémből és a kedvenc swarimból - de most kicsiben - ez a medál.

A régi és az új...
Minta: Marie Noel

2011. augusztus 11., csütörtök

Twisted Triangle

Csak a kihívás kedvéért mentem el erre a szakköre, nem vagyok nagyon peyote-os.

Már a háromszögek megfűzése sem volt kis megpróbáltatás számomra. Peyote-ot kellett fűzni herringbone sarkokkal, négy féle gyöngyméretből. Puklisodott, csavarodott, a sarkoknál fordulva már azt sem tudtam melyik sorban járok.

Ráadásul csak 2x3 óra szenvedés után derül ki, hogy egyáltalán jól csinálta-e az ember.

De a biztatás jól jött, és az instrukciók is nagyon jók voltak, mert az összefűzés tökéletesen sikerült, mint a ciprár fogai simultak egymásba a gyöngyök, és szépen fut a minta körbe.

Jó volt ezt is kipróbálni, még a fűzésnél volt is tervben egy swaris változat, de egyenlőre örülök, hogy ezen túl vagyok. Még nem békéltem meg vele, szegény elég nagy és a körben futó minta miatt elég vastag is. Valahogy nem az én világom.

Minta: Black Lily

2011. augusztus 7., vasárnap

Kicsiny korall zátonyom

Ahhoz képest, hogy ez a minta nem is tetszett...
...lassan megálljt kell parancsolnom, és abba hagyni.


De még megmutizom az aquamarine + blue zircon kreálmányt.

 Minta: Trytobead

2011. augusztus 5., péntek

Különleges kristályok bűvöletében

A történet valahol ott kezdődött, hogy Tesókám miatt meg kellett fejtenem a Pompadour medál fűzését,...
...és ott folytatódott, hogy megcsináltam a Boreal szettet zöldben.

Aztán a nyaralás alatti időjárás miatt gyöngyösboltba vetett a sors... :-), és vettem egy csodálatos Citrine színű kristályt.

Mikor hazajöttem feltúrtam a dobozaimat zöld kristályokért, de az olivinen kívül sokra nem jutottam. Azt sejtettem, hogy kell kontraszt, de milyen jó sötétzöld színek is vannak?

Csak kínomban próbáltam már ki a bogárkék delicát kontrasztnak, amikor is rátaláltam a megoldásra.

Végül is csak két színű delicából fűztem meg az alapot, de 4 féle kristályt kapott, és abból sem akármilyeneket.
Crystal vitrail medium-ot, Turmalin satin-t, Crystal metalic blue 2x-t és Erinite satin-t.

Megkoronázásként olivine barokk függőt szerettem volna hozzá, amelynek a beszerzése a mai napig váratott magára.

Minta: Biloba

2011. augusztus 3., szerda

Starfish

No ilyen a gyöngyitisz! Az embernek van vagy tíz terve, és úgy talál ki egy újabbat, hogy no de azt aztán azonnal meg kell csinálnia!

Szombaton xoxo tanfolyamon voltam, ahol egy nagyon hejde kis rózsaszín karkötőt csináltam. Persze itt nem állhat meg az ember lánya, kell még hozzá valami. :-)

Eredetileg nem fogott meg ez a tengeri csillag, de ahogy gyönyörködtem délután a kariban egyre körvonalazódott bennem a felismerés, hogy márpedig az lenne jó hozzá. Aztán megláttam egy halovány mentát Zsuzskánál és már nem volt visszaút.

A múlt alkalommal a tanfolyamon Szilvi felajánlotta, hogy fakultatívan bármelyik alkalommal bármit csinálhatunk, nem kell feltétlenül tartani magunkat az előre megadott programhoz.

Hát nem bírtam ki, még vasárnap jelentkeztem a legközelebbi alkalomra. Nagyon örültem, mikor pár percen belül megkaptam a visszajelzést, hogy mehetek. Ez lett a végeredmény...

 Minta: Trytobead