2011. december 30., péntek

Virginia bogyó

Már egy ideje szenvedek ezekkel a bogyókkal...

Legelőször a rose alabaster brandy-s és a red magma-s darabok készültek el, de nem tudtam mi legyen a harmadik szín, ami összehozza a kettőt. Végül az astral pink mellett döntöttem, bár szerintem a crystal copper is jó lett volna mert nagyon hasonlóak, de abból nem volt az üzletben.

A végeredmény színekben nagyon tetszik, most az ékszerré fabrikálással van gondom.

Eredetileg karkötőt akartam, de a bogyók igen szélesek, így kicsit furán mutat a kezemen. Füliben tetszene, egy kis lánccal a végén, de minden színből csak kettő van. Hosszú nyakláncot meg nemigen hordok...lehet hogy kellene?

No mindegy, azért megmutatom a bogyeszokat, amik egyébként nagyon tüneményesek.

Minta:  Virg62

2011. december 29., csütörtök

Újjászületés

Most, hogy itt vannak az ünnepek - meg a téli szabadság, :-) - végre a régóta halogatott dolgaimmal is tudok foglalkozni. 

Van egy pár ékszerem, amelyek egyszer elkészültek ugyan, de nem vagyok velük tökéletesen elégedett. 

Így fűztem újra ezt a karkötőt is. Az volt vele a bajom, hogy nagyon egyszínű, és túl robosztus. Újra be kellett látnom, hogy a finomabb ékszerek nőiesebbek. 


Sajnos napfény mára sem jutott sok, így a színek nem tökéletesek, light rose satin és light amethyst kristályokból fűztem, ha ez segítség. :-)

2011. december 24., szombat

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket

Minden olvasómnak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, a gyöngyitiszben szenvedőknek pedig csodás alapanyagokat, sok időt és ihletet kívánok.

2011. december 22., csütörtök

Pajzsvirág Ikrek

Amióta rájöttem, hogy ásványgyöngyökkel milyen hálás ékszert készíteni, keresem a világos színű fajtákat.

A howlit volt az első amibe beleszerettem, mert teltfehér és különleges a szürke márványcsíkjai miatt. A hegyikristály és a holdkő, hókvarc volt a következő ami érdekelt, de előbbi nagyon átlátszó, utóbbiak pedig kicsit kékes árnyalatúak…

Aztán láttam jáde splittert, ami gyönyörű volt, azonban valahogy a splitter nem inspirált…

De amióta megláttam Erika Pajzsvirágját – ami talán rózsakvarcból lehet – tudtam, hogy ilyen kell nekem jade-ből.

Sajnos a fűzés hosszú ideig váratott magára, mert nem kaptam hozzá szép színű ásványgyöngyöt, de nemrég nyílt egy webáruház ahol most találtam nekem valót. Egyből 20 golyót sikerült vennem - mert ez volt az alap kiszerelés - de nem bánom, remélem, hogy az egyik nyaklánc majd szerető gazdára talál.

A két medált persze nem készítettem egyformára. 

Az első szülöttel még nem voltam olyan merész, Ő irizáló jádezöld delica-t és crystal rivolit kapott, a húgi már fehér delica-val, és - az új szerelmemmel - silver shade rivolival készült. Nagyon hasonlítanak, de a kontrasztok miatt másmilyenek lettek…

A mintáért ezúton is köszönet Krisztának

2011. december 19., hétfő

2011. december 18., vasárnap

Variációk egy témára

"Foglalatoskodtam" a navettemmel. :-)

Két variációt is kipróbáltam, persze mindkettő nagyon tetszett, de a szetthez való variáció nyert.



2011. december 11., vasárnap

Az örök dilemma

A türkizzel mindig bajban vagyok: bronzzal vagy ezüsttel?

Ha meglátom bronzzal az tetszik jobban...így történt ez Andrea margheritája láttán is. Aztán maradt szirmom, így csináltam egyet ezüstben is.

 Minta: Perle4u

2011. december 7., szerda

Mézeskalács

Ma egy kis off!  - Ugyan fűztem is a napokban, de olyan ramaty képeket tudtam csak készíteni róla, hogy azt nem bírja el a "nyomtatott sajtó".

Hétvégén viszont készülvén a karácsonyra mézeskalácsot sütöttem. Bátran ajánlom a receptet, mert tényleg nagyon jó! Már közvetlenül sütés után is dézsmálhatott a család - 6 éves kisfiam ezt nagyon tudta díjazni -, de napról napra finomabb, nem tudjuk megunni. Egy adagot készítettem, két tepsi süti lett belőle. :-)


2011. december 4., vasárnap

Vierge gyűrű

Még mindig küzdök a Silver shade szettemmel. Leginkább alapanyaghiány miatt...

Tegnap legalább a gyűrű tekintetében tovább jutottam, és sikerült venni egy csodálatos navettet is.


Még nincs konkrét ötletem, de elképzelésem már igen. Vagy egyszerűen a Sparkly wheels technikával befoglalom, vagy lesz belőle egy Paris-Roubaix, de még kacérkodom a RaMary-nél látott Diana nyakékkel is. Persze előbb szereznem kell bicone-okat, :-(  ,így jár az ember, ha extra színeket választ.