2012. június 24., vasárnap

Bogyós karkötő

Még május elején készítettem egy fülit, ami nagyon jól sikerült így készült hozzá egy Ayshe bogyós hosszú nyaklánc is. Már akkor eldőlt, hogy karkötő is lesz hozzá, de a "sand opal 2xab" kristály nem igen járatos 3 mm-es méretben. Végre tudtam szerezni...


2012. június 23., szombat

Újabb próba és szettesítés

A keddi variáció egyre jobban tetszett, de a hematit kristállyal nem tudtam megbarátkozni. Hogy mégis fekete-fehér maradjon a "silver night"-al próbáltam ki. Mivel a fülit sem akartam nagyon feketére, hogy látszódjon a sötét hajamban, matt crystal szirmokat kapott. 


Egy kis játék a színekkel, ugyanez fekete alapon:


Azért persze kipróbáltam a fekete szirmos variációt is, nagyon szép lett és önmagában talán jobban is tetszik:


2012. június 19., kedd

Karkötő próba

Nem hagyott nyugodni a minta "karkötősítése". Sajnos nagyobb mennyiségben swariból csak hematit és crystal állt rendelkezésere, ezért lettek ilyenek a színek. (Bár fekete-fehér szettem még úgy sincs)

Az összekötésre először swarival, aztán teklával próbálkoztam, de a két fél virágkehely mindkettővel teljesen összeolvadt. Így minden mást is kipróbáltam, a végén már színtől és mérettől függetlenül is.

A két elfogadható variáció a 6 mm-es crystal swari és ez az ezüst közepű szalma volt, de mivel a füli is szalmával készülne végül azzal fűztem össze.

Persze még nincs kész, mert csak erre a 14 cm-re jutott anyag, de azért már látszik mi lenne belőle. Egyébként nekem külön tetszik a romantikus kásás-virágos résztől a stílusában merően elütő geometrikus szalmás rész... azt hiszem alszok még rá.


2012. június 16., szombat

Chili szett

Almona készített egy nagyon szép szettet ebből a különleges kristályból, ráadásul a nevét is kiírta így nem kellett találgatni mi lehet az.

Mivel a Kreatív Ötletházba Szilvi a "lehetetlent" is meg tudja szerzi hozott nekem belőle. Hát élőben is gyönyörű (bár nem tudom melyik nem az :-) , azonnal rácsaptam egy százasra.

A társszínei egész hamar megszülettek, a creamrose igazgyöngy és a metál rózsaszín kása, de a negyedik szín problémás volt. Az éppen készleten lévő kínálatból nekem leginkább az antique pink tetszett, de a tanfolyam "zsűrije" a régóta elfekvőben lévő rose gold kristályra szavazott. Karkötőre elég is lett, de fülire nem jutott és most sehol sem kapható.

Minta: Deborah Roberti

No de karkötőhöz füli is kell! Így kellett csinálni valamit ami illik hozzá. Ez kerekedett, az alapja egész jó kis virágmotívum lett, egy kis továbbgondolás és akár karkötő is lehet belőle.


2012. június 7., csütörtök

Indulhat a buli!

Zsuzskánál láttam először szirmos-szalmás fülit és már akkor tudtam, hogy nekem is kell!

Beletelt egy kis időbe még össze hoztam, mert nem egyszerű háromszögből akartam kiindulni. Ötlet az volt, de a kezdőlökés nem jött.

Aztán varrtam egy csoda tuti tubus ruhát türkizből - elég nyelvtörő mondókásra sikerült - és kellett hozzá valami "hű de kék". Neki estem a maradékoknak és alkottam... ilyenkor olyan jó dolgokat lehet össze szenvedni. :-)

Nem vagyok vele maradéktalanul elégedett, mert a szirmokat és a szalmát egy színből szerettem volna.


2012. június 3., vasárnap

Teljesen becsavarodtam

Hogy nekem miért mindig a legbonyolultabb verzió tetszik meg?

 Minta: Balck Lily

És hogy ne legyen még elég a kékből:


Virginia bogyó: Virg62
Jasmine gyűrű: Kedvencek újrarajzolva