2013. november 17., vasárnap

Fire Opal 2xab

Újabb szín amibe beleszerettem a swarovski gyárból. 

Először csak két zacskóval vettem, aztán még eggyel...és még eggyel... végül már 110 db volt belőle. Hetekig kísérleteztem a mintákkal, de önmagában nagyon tömény volt, max. egy kis crystal ab-val lehetett hígítani, ami meg nem sokat segített a dolgon. Aztán mivel most nagyon sok szép SuperDuos minta jött ki, abból is kipróbáltam jó párat, de pont azt a színt nyomta el amiért egyáltalán megtetszett ez a kristály.

Először Ella Des Go Blush mintája volt az, ami már hasonlított az elképzelésemhez, de nekem vastag csuklóm van így valami szélesebb mintát kellett találnom. A másik ami beválni látszott Niro Anabel-je volt, de kellett hozzá még egy jó szín. 
Ha pedig vörös akkor nálam a Ruby a nyerő, úgyhogy ezzel próbálkoztam. Sajnos hiába a jó színpárosítás az Anabel pikó koronája és a szélén körbefűzött világosabb gyöngy nagyon szerényre sikerült.

Érdekes, hogy a befoglalt rivoli is jól mutatott, sőtt még a szanaszét hagyott kristályokban is jónak tűnt, összefűzve pedig uncsi volt. ??? Gondoltam egyet, akkor legyen szöszös! És lám, egy kis rezes delica nyakacskával és rózsaszín pöttyöcskével a végén már irtó mutatós lett. :-o

De itt még nincs vége a történetnek! Mert jött a "hogyan fűzzem össze az egységeket" rész... Ekkor jött kapóra a Go Blush minta, csak egyel kisebb teklára is ki kellett találni. Gondoltam mostmár egyenesben vagyok csak fűzni kell... és akkor jött az újabb fekete leves. A 8-as rivolikat 22 szemmel foglaltam, ami ugye 11 kristályt jelent. Hogy is osszam kétfelé őket, hogy egyenes legyen a karkötő?

Hát nem mondhatnám, hogy egyszerű a 20 szemes foglalás, de így még áttörtebb lett a virág és jobban kijön a kristály színe. A két 22 szemes pedig jó volt még fülinek... mert hát ugye az is kell, ráadásul jó hosszú!