2014. március 16., vasárnap

Fillled Square - miniatűrök

Ismét tanfolyam voltam, ahová Edit egy gyönyörű színváltozatban megfűzött Filled Square medált hozott. Azonnal rámozdultam a témára, de a boltban sem 18 mm-es Crystal rivoli, sem 8 mm-es Powder almond igazgyöngy nem volt. 

Alapból egyébként nem tetszett a minta, mert nagyon nagynak tartottam, de ezekkel a fínom színekkel valahogy nem tűnt olyan vészesnek. Persze még aznap este feltúrtam a netet honnan tudnék szerezni hozzávalókat, de nem jártam túl sok sikerrel - a közeli lelőhelyeken sem volt. 

Persze webshopon keresztül rendelhettem volna, de az nem is én lennék. :-)

Szóval mütyürizáltam. Legalább 10x kellett megfűzni, hogy sikerüljön, de ez mostmár tetszik. A 8 mm-es gyöngy helyett 6 mm-est raktam, a 6-os helyett 4-est. A 8/0 kása 11/0 lett és nagyon sok helyen kicseréltem a 11/0-át 15/0-ára a színekkel variálva. A közepébe 12 mm-es rivolim volt csak, lehet bele ment volna a 14 mm-es is, bár valószínűleg jobban rétegesedne ami szerintem nem lenne előnyös.

Nagyon aranyos mérete lett, 4 cm az átlója és jó a súlyeloszlása is, sehol sem nyeklik. Kígyóláncon csinos kis darab, de én egyből lógicásra gondoltam, ezért kis szemű hosszabb láncra raktam, és megkapta a hőn szeretett pom-ponomat is.

Mivel maradt még anyagom kísérletezni fülit is alkottam. Az alapminta BeeJang Rorolina-ja, ami már régóta tetszik, de eddig még csak ki sem próbáltam. A végek díszítését tettem hozzá pluszba, hogy olyan legyen mint a medál. Lógicával indítottam itt is, de a vízszintes csúcsok olyan üresnek tűntek, úgyhogy kapott egy kis szerelőpálcás toldást és láncot a két csúcshoz.

Minta: Trytobead és BeeJang

2014. március 8., szombat

Zianához fülbevaló és P.Derrick másként

Választottam, :-) ...és persze füli is kellett hozzá. A három szirmos variációt már szélesnek tartottam, de a két szirom olyan furán állt, mint egy felszállni készülő katica. Így cseppekkel egészítettem ki a középső részt és az egységesség kedvéért a medált is átalakítottam.


Tovább küzdöttem Vezsuzsi P.Derrick-jével is. A zöldet fehérre, a bordót sötét szilvára váltottam, a kiegészítők pedig ezüstök helyett aranyak lettek. Mivel az egységeket nagynak tartottam tovább mütyürizáltam őket.