2015. augusztus 29., szombat

Crystal 2xab

Nyári szünetben nem igazán egyszerű, de tegnap ismét eljutottam tanfolyamra, ahol a boltban nagyon érdekes színben játszó crystal 2xab kristályokat találtam.

A megszokott citrom-lila szín helyett barack-égkék foncsorban tündöklött. 2012. júliusa óta bajlódom, hogy a Flora fülbevalómhoz egy karkötőt készítések, de most "ihletet kaptam".

2015. augusztus 27., csütörtök

Kicsinyített Jewel Of India

Sok mindenkinél láttam már az alap mintát és többnyire jó vélemény volt róla, így belefogtam. Swari az van benne bőven, így a szarka felem nagyon akarta a sikert, de a kása mennyiség riasztóan soknak tűnt. Aki szereti a peyote karkötőket annak biztos bejön ez a változat, nekem túl lapos és széles volt.

Így 3 mm-es szalmához nyúltam, de még a 15/0 kásával sem lehetett hasonlót készíteni. A hatszög minta, a swari befúzés módja és a 3-3 db kásák kis virága viszont nagyon tetszett, azzal mindenképp szerettem volna valamit kezdeni.

Végül is egyszerűen a kásák elhagyásával is működött a minta (bár egy kicsit eltorzultak a hatszögek), melyből nekem a két sor is bőven elégnek bizonyult - így is majdnem 100 db kristályt emésztett fel - és ezekkel a színekkel nagyon légies csilli-villi változat kerekedett.

 

2015. augusztus 26., szerda

Swan

Hát, hosszú ideig váratott magára ez a nyakpánt, mert a gyöngypiac totális Toho bronz 15/0 hiányban szenved. A megoldás végül is a charlotte változat lett, bár egy picivel nagyobb mint a 15/0 de ebben a mintában kibírta a különbséget.

Viszont a megfűzését csak türelmeseknek ajánlom! - Mini kásából ez kész idegbaj. :-) Én az alapot netting technikával csináltam, a képen nekem RAW-nak látszott, de így valamivel kezelhetőbb volt.

Az eredmény nagyon jó, szépen tartja magát és rugalmas egy kicsit, így a tüsszentésbe sem fullad bele az ember.

Minta: Beads Magic

2015. augusztus 9., vasárnap

Kifordított Shimmering fall

Milyen jó, hogy a szakkörön meg lehet nézni a többiek által készített ékszereket is. Egy-egy minta egészen másként mutat ha kicserélünk benne pár színt. 

Az alap ugyanaz volt mint az enyém, de a vöröses swarikból Kata csodálatos egyveleget készített. Nem is volt kérdés, hogy csinálnom kell egy ilyet magamnak. A gyöngyök összevadászása viszont nem volt egyszerű, mire megérkeztek addigra meg már máson ügyködtem, így a megvalósítás elmaradt. 

Viszont egyszer mindennek eljön az ideje. :-) Kész lett és csodaszép... bár a saját kezemen kifordítva tetszik! :-o

 Minta: Ellad2

Spiky Beads - avagy hogyan dobjunk fel egy medált

Ajándékba kaptam ezt az üveg csepp medált, ami eredetileg lila és ezüst organzaszalagos-zsinóros nyakialapon lógott.

Mikor megláttam teljesen kiakadtam ezen a színválasztáson... hogy kinek jut az eszébe ilyen?
Nem maradhatott!

Julia mintája viszont már rég az "egyszer ki kell próbálni" sorban állt, így egyből tudtam mit fogok kezdeni a medállal.

Barna gyönggyel viszont nem igazán kényeztet minket a Swari gyár, bár a Bronz shade nagy kedvencemmé vált amióta csak megálmodták. Mivel egy kicsit szürkés a többi gyöngynek kellett visszahúznia a mézes barna felé. 

A mintának több változata van, szarka lévén az összekötésnél is a bicon-os változatot választottam. Nekem a simán váltakozó minta uncsinak tűnt, így belecsempésztem pár antikolt réz kupakot is.

A nyaklánc mintájára füli is készült, eredetileg szép hosszú volt... de felvéve az ékszereket összefolyt a füli a lánccal. Mivel nem hordok sok galléros cuccot rövidebbre kellett venni. Azért a lógicát nem bántottam. :-)

Minta: Julia Gerlach