2014. november 26., szerda

Aranyos Gavi

Elkészültem a bézs-arany-ezüst variációval. Álmodtam hozzá nagy lógós füliket is, de elég tömör-gyönyör minta, így a rövidre szabott lánc azt már elég nehezen viselné el. Úgyhogy megcsináltam az alap mintát, de próbaképp persze készültek lógós variációk is.

Minta: Isabella Lam

2014. november 9., vasárnap

Ötletvadászat

Már nagyon rég jártam a neten, ötleteket keresni, pedig igazán sok jó született mostanság is. Talán a színvilága miatt Ella Des-nél fogott meg a legtöbb minden.

Mivel eléggé lefogyott itthon a készletem a hagyományosabb gyöngyöket tartalmazókkal kezdtem.

Az első választás a Shimmering fall karkötő volt, ami egy egyszerű de nagyszerű minta. A színt sem tudtam eldönteni, és semelyik kristályból sem volt itthon 100 db feletti mennyiség, így egy egyveleg lett a végeredmény. Nagyon ajánlom, akár kezdőknek is, kis turpissággal nem is kell egységenként fűzni, lehet sorba haladni.


Minta: Ellad2

A másik karkötő Sylvie Camp ötlete lett a Taipai. A kásák méretével gondba voltam, mert nem igazán jók a képek, így csak tippeltem, hogy az ívek miatt két mérettel kell csinálni.

Viszont nagyon rossz lett a karkötő súlyelosztása, az igazgyöngyök kerületén semmiképp nem akart középen megmaradni a 15/0 kásasor, a negyed ívben felfűzött minta simán elhuzigálta. Ezen ráadásul még az sem segített, hogy Fireline-al fűztem. Eredetileg attól féltem, hogy az ívek fognak össze-vissza állni, de azzal nem volt gond, így gondoltam "megér még egy misét".

A Bilobás befoglalásokból is ismert "ladder stitch"-el simán kétsorosítani lehetett az alapkört, ami nagyon jól ráfeküdt a gyöngyre, valamint arra is jó volt, hogy a 11/0 kásákat kellően megtámassza. Az már csak a ráadás volt, hogy még a két egység összedolgozáshoz is masszív alapot adott. Végül nagyon jó kis karkötő kerekedett belőle, cérnával fűzve is minden gond nélkül az élére állítható a karperec.

A minta egyébként egyszerű és haladós, ráadásul nem sok minden kell hozzá, úgyhogy szintén ajánlom. Szerintem egy igen látványos ékszer érhető el vele. 


Fűzésvariációk: Hátul a kétsoros alapkörrel készített, elől a sima változat.