2012. július 21., szombat

Flora II

Ez a crystal AB rivoli feladta a leckét, akár hány színt tettem mellé mindig másként nézett ki. Végül maradtam az alapoknál az ezüstnél és a nikkelnél, csak egy ici-pici szürkéslilát kapott hogy érvényesüljön a minta, de a végeredménnyel nem voltam teljesen megelégedve.

Önmagában csak a medált nézve elég zavarosnak éreztem, aztán felvettem és rájöttem milyen jól mutat, igazi ékszer. Jól érvényesül az áttörtsége, mégis látszik hogy masszív és réteges. Nagyon különlegesen csillog a szirmok végén az 1-1 kristály is, pedig csak 3 mm-es.


Fellelkesülve a sikerélményen, megpróbáltam "zanzásítani" a mintát, hogy füli is lehessen belőle. Első ötletem az volt, hogy egy 8 mm-es rivolit befoglalva csak a felső kört rakom rá, ami jól is nézett ki, de akkor kellett volna egy lógicát is kreálni hozzá. A Dragon Dance 3/4 köríve azonban nagyon jól sikerült, így úgy gondoltam valami hasonlót kellene alkotni. A végeredmény ez a hét szirmos variáció lett, amire az Indian Style mintájára fűztem "szárat". Tiszta egyveleg. :-)

De a megvalósításnál volt más bökkenő is, a közelben nem lehetett hozzá jutni a szükséges rivolihoz. Gondoltam ez engem nem tántorít el, megfűzöm a fülit aztán majd belerakom a követ a foglalatba. A füli jól is sikerült az elgondolásnak megfelelően - ráadásul a súlya is kellemesnek mondható, messze alul marad a 8 g-os határtól, még mindig csak 4,06 g - de ebbe utólag már rivoli nem megy bele!

Szóval mutatom így, aztán majd egyszer csak, ha lesz rivolim... addig is aki tudja, képzelje bele, szerintem nagyon jó lesz.

Minta: Perle4U

4 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszik a fülbevaló megoldás. A medál meg csodás, gyönyörüen csilloghat élöben.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű a medál és a füli megoldás is nagyon ötletes!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű lett a Florád! A füli ötlete pedig egyszerűen szuper!:)

    VálaszTörlés