2013. március 16., szombat

Kristálycsepphez szösz-mösz

A múltkori zöld cseppes szett karkötőt is kívánt, de nagyon tanácstalan voltam milyen legyen. Tudtam, hogy valami vaskosabb ékszert szeretnék, de olyat ami lazán veszi körbe a csuklót. 

Valami szőlőfürtösre gondoltam, mert régóta tetszenek az ilyen típusú ékszerek, de akárhogy próbáltam, nekem a láncra szerelőpálcával felrakott gyöngyök sohasem álltak úgy, mint ahogy elvártam. Nem volt elég tömör, amikor kifeküdt a fürt, kilátszott a lánc és a hurok.

Aztán egyik alkalommal Berni küldött nekem egy csodaszép karkötőről egy képet aminek a színe és a tömörsége is elragadott, így újra próbálkoztam. Persze rá kellett jönnöm, hogy ez az ékszer nagyon-nagyon vastag és a súlya sem elhanyagolható, nem igazán nekem való.

De nem adtam föl ismét nekifutottam, bár végül most sem szerelőpálcás megoldás lett, mert a swari nem ment le a pálca aljára rendesen. 

A megoldás a négy soros peyote hurka lett, amire felvarrtam a gyöngyöket, a végekre pedig kis 15/0 kását raktam bogyónak. A peyote rész miatt még variálni is tudtam a beosztáson mert egyszerűen csak felhúztam őket a szerelőpálcára. 

A végleges sorrend egy szösz, egy gyöngykupak, a fánk, majd szimmetrikusan ugyanez visszafelé és már kész is volt egy egység. A nyaklánc karikáival kötöttem össze őket.

Nekem nagyon tetszik, remélem tartósak lesznek az ezüst színű gyöngyök is.


1 megjegyzés: