2014. május 17., szombat

Iridescent green tarajok - avagy Waveform karkötő

Jobbnál-jobb dolgokat találni a neten, csak győzze az ember kipróbálni. Gina ötletét szerettem volna megvalósítani, 4 mm-es swarikkal, négyszög helyett ötszögben. De komoly fába vágtam a fejszét, mert sok színt szerettem volna használni, azonban a szükséges kerület megszabta a határt.

A 4 mm-es swari mellé próbáltam 8/0 kását, 2x11/0 kását, 3 mm-es csiszit, de valahogy nem akart kijönni a pukli. Már csak kínomban próbáltam ki ezt a háromszöget de egyből forgott amerre kell. :-)

És a színe is nagyon jól megy a swarihoz, mert hiába bronz, mint a 8/0 kása egy picit sötétebb tőle, így jól felvezeti ezt a meghatározhatatlan színű kristályt. 

A minta egyszerű, a körbe-körbe fűzés viszont necces, mert lutri mi lesz belőle. Én az első négy sort oda vissza fűztem, így kevésbé tekeredett meg, csak ez után dolgoztam össze. Mivel az elvékonyodó rész elkezdett csavarodni nem fűztem nagyon vastagra, sőt a széleken az utolsó előtti soroknál már egyes szemekből kisebb méretet raktam - swarit pedig egyáltalán nem. A végső formázáshoz a legszélső sorokban csak a felfelé jövő ágakra fűztem szemeket a swariig, így nagyon merev, formatartó hullám lett belőle.

Régóta nincs karkötőm a pávás fülimhez, úgyhogy most nagyon örülök hogy ez ilyen jó lett.


16 megjegyzés:

 1. Wow, what a great work and such beautiful photo.

  VálaszTörlés
 2. Megneztem a kepet az eredeti karkotorol es annyira kis csunya hogy eszembe sem jutott volna megfuzni annak a kepnek az alapjan .
  Ellenben a tied annyira csodalatos ,sokkal szebben van megfuzve es a szinek bamulatosak.Minden ekszer amit fuzol tokeletes szinben is es kivitelezesben is!

  VálaszTörlés
 3. Kerestem a mintat a 2009 oktoberi szamban de nem talaltam :(

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm. :-) Csak a karkötő képe jelent meg az újságban, minta nincs hozzá... de nem is nagyon kell.

  Sima peyote változó méretű gyöngyökből, a karkötő hosszában fűzve. Az egységeknek ki kell jönnie, ha karperecet szeretnél, hogy körbe-körbe lehessen fűzni, bár a kapocshoz is célszerűbbek a kisebb kásák.
  Pufibb karkötőhöz több nagyobb szem, elnyúló hullámhoz több kisebb kása kell. Az én egységem: 15/0 - delica - 11/0 - 11/0 - 8/0 - 8/0 - háromszög - swari.. és u.e. visszafelé. kb. 21 cm-es karperec lesz belőle a fent leírt szűkítés után. Kisebb csuklóra talán az egyik 11/0 kását hagynám el.
  Nekem a négy egység kockásodása fura volt, így erre nem beszélnélek rá, az ötszög jobban hullámzik a csuklón.

  Mivel a hullám sokat felvesz legalább 2-3 cm-el hosszabb legyen az alapkör mint aminek majd végleges állapotában lennie kell. Az egyém talán 5 cm is volt, de a szélső két sorral, csökkentett méretű gyöngyökkel nagyon jól méretre lehet húzni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon aranyos vagy ,koszonom szepen a leirast.Meg fogom probalni elkesziteni ,mert annyira csodalatos a tied.

   Törlés
  2. Kedves Piros! Gyönyörű ez a karkötő és a többi munkád is!
   Lehet, hogy buta kérdés, de ez peyote hurka?
   Köszönöm, Andi

   Törlés
 5. Maravillosa,me encanta.Besos

  VálaszTörlés
 6. A beautifully sculpted bracelet in lovely colour combination - love it!
  Warm regards
  Carl

  VálaszTörlés
 7. Gratulálok a munkáidhoz, ez is csodaszép lett színileg is meg formailag is, és köszönöm a tippet is, megpróbálom megfüzni én is-Alíz

  VálaszTörlés
 8. Nagyon jól néz ki,íí! Tetszenek az ilyenfajta spirálok. én is kedvet kaptam hozzá.

  VálaszTörlés
 9. I LOVE THIS BRACELET AND WOULD LOVE TO TRY MAKING IT BUT I CAN NOT FIGURE OUT HOW YOU DID IT. I HAVE DONE MANY RUSSIAN AND CLILINI SPIRAL. CAN YOU PERHAPS SEND SOME PICURES HOW YOU STARTED? THANK YOU!

  VálaszTörlés