2014. december 17., szerda

PIP Daisy és Harang

Ez a szürke időjárás teljesen elkedvetlenít. Sötétben megyünk és sötétben jövünk, nap közben meg ez a szürkeség... 

Biztos ezért ragadott meg ez a Daisy minta, mert már a virágok nyílását idézi. Nem egy kis darab, de a bomló kis szirmok sokasága nagyon különlegessé teszi. Persze a swari sem hiányozhatott, így a középrész kásáit részben swarira cseréltem. 

A szirmos dolgok eddig is nagyon tetszettek, de a Dagger-ek rendszerint rakoncátlanul álltak. Ez a minta viszont nagyon jól kihasználja a Pip különlegességét - az összeszűkített nyakrészt - amelytől egymásra támaszkodnak a sorok, így a kész virág teljesen merev.


A karkötő hátsó részét egy kásasorral megemetlem, hogy még mélyebbnek hasson a virág közepe, de a minta eredetileg szimmetrikus. A fülbevalót viszont az alap mintára készítettem, így nem gond, ha pl. elforog az ember fülében. 

...De végül a sima egy egység nem tetszett, így valami szösszenetet kellett kitalálnom a tetejére. A pillangó és a tátika forma közül ez utóbbi nyert, bár nem tökéletes, mert az alsó szirom egy kicsit fura irányba áll. Az összhatás viszont tetszik, úgyhogy így marad.


Nagyon várom már az ünnepeket is, mert a feldíszített házak, a lakásdekorációk és hát maga a karácsonyfa is olyan különleges fényt hoznak a szürkeségbe. Nemrég kaptam egy linket - Ildi ez úton is köszönet érte - amiben egy kis karácsonyi harang készítését lehet nyomon követni. 

A minta egyszerű és nagyszerű, rendkívül ötletes, de a 30 db swari/harang egy kicsit húzósnak bizonyult. Medálnak vagy karácsonyfa dísznek ajánlja a készítő, de amikor elkészült és felakasztottam erre a hosszított fülialapra, hogy megrázhassam - azt nem tudom minek, de olyan jó ötletnek tűnt :-) - végérvényesen eldőlt a sorsa: ebből bizony füli lesz.

Csakhogy így két darabra kellett összevadásznom az anyagot, és mivel türelmetlen fajta vagyok, abból dolgoztam ami volt. Az eredmény azért jó lett, úgyhogy ők is így maradtak.

Minta: Sidonia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése