2018. május 21., hétfő

Alphonse Mucha - Fruit

Neeem, festészet történelmet nem fogok taglalni, egyszerűen csak láttam készülőben ilyen cabochan-os műveket Katánál a tanfolyamon, és annyira tetszett mindkét mű a kép+strassz sorokig, hogy gondoltam ebből nekem is kell "faragnom" valamit.

A gond az volt, hogy mindkettő csak a strasszokig tetszett, a többi körítés valahogy sántított. Nehogy félreértsetek, mindkettő gyönyörű lett, csak a befejezett medálok nem azt a hatást váltották ki bennem, mint amibe a legelején beleszerettem.

A kép és a strasszok barack-bordó színei tényleg annyira gyümölcsösek voltak, de mikor megkapták ezeket a színeket a Tilékben is, valahogy elveszett a középrész varázsa. 

Szerencsére Katánál a Tilék teljes repertoárja megtalálható, de így sem nagyon tudtam eldönteni melyiket is szeressem. A kékes-zöld színek nagyon tetszettek, de egy-egy darab/szín kicserélésekor hihetetlen hogy át tudott billenni az összhatás. 

Az alap koncepcióm az volt, hogy a cabochant mint virágkehelyben a bibét ölelje körbe a Tilesor. Érdekes hogy ennél az arany - lüszteres zöld - kékeszöld variációnál hozta ezt az összhatást. 

Gondolhatjátok mennyit variáltam a színekkel, szerencsére épp ebédidő volt, így messziről, meg sétálgatva, meg jó hosszan nézegethettem hogyan is tovább. Ezekben az egy napos tanfolyamokban ez a nehéz, hogy estére lehetőleg kész koncepcióval és minden hozzávalóval nomeg kivitelezési tanácsokkal felvértezve induljon haza az ember, hogy végül meg is szülessen majd a nagy mű.

A tanfolyam végül maratoni hosszúra nyúlt - Kata ezúton is köszönjük a türelmet - de kezemben a kész medállal és a nyaklánchoz szükséges kiválasztott bőrszálakkal távoztam. Tegnap délelőttre csak a bőrszálak méretre vágása, a szalagvég-ezés és a szerelékezés maradt.

Most már csak az a kérdés mikor lesz hozzá füli és karkötő :D

Inspiráció: BéKata Mucha1 és Mucha2

3 megjegyzés: