2018. április 2., hétfő

Gyanta cabochon

Jövő héten újra Ásványbörze én meg még az egy évvel ezelőtti szerzeményekkel sem végeztem.

Ezt a cabochont nem bírtam tavaly ott hagyni mert a sötétben olyan szép volt a fényjátéka, mintha épp egy Főnix ébredne a mélyben. De kihozva a sötétből a normál fényre előbújtak a felületi szálak világos zöld és türkiz színekben és a mélyvörös, a lila és sötétkék elhalványodott.

Soha nem vettem vagy használtam még ilyen gyantából készült cuccot, pakolgattam is jó ideje, hogy mit is kezdjek vele, már csak azért is, mert rettentő vastag.

Elsőre gondoltam adok neki bronzos árnyalatokat aztán semmi több, mert van benne bőven szín... Hozzá is fogtam nagy lendülettel, de rá kellett jönnöm, hogy az nem én vagyok.

Azért megpróbáltam elég minimálban előadni, hogy kicsi maradjon a medál, nehogy egy nagy kiálló négyzet legyen az alföldön.

Füli is készült csak fűzve a medál aljának a mintájából, de a medál hímzéses technikája miatt bele kellett csencselni egy kis többlet kását. Az elsőbe négy szemes herringet tettem, de egy kicsit vastagnak tűnt így csináltam egy 3 szemest is. Nem kellett volna, tök plötyi lett az egész. (A különbséget jól lehet látni a legalsó képen - a medálhoz közelebbi a 4 szemes.)    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése