2019. október 20., vasárnap

Lila köd

Ismét ásványbörzén jártam ezúttal a MoM Parkban. Általában a Lurdy-s rendezvényre szoktam menni + a csepelibe bekukkantok, de még sosem voltam a Mom-ban. Anno azt hittem mindenütt ugyanazokkal találkozik az ember, csak a kiállítók száma változik.

Hát be kell látnom, hogy van benne igazság, csak mégsem teljesen igaz. Ugyanis a kiállítók egy része más volt, így különleges újdonságokra sikerült szert tennem pl. fém bizgentyűk terén is. S mivel a festett achátos asztaltól sem tudtam eljönni üres kézzel már borítékolható is volt egy újabb színes szett.

Ezek az achátok nagyon szépek, viszont nekünk hímzőknek hatalmas falatok. Ha valamit szeretne még mellé építeni az ember lánya máris túlságosan "szembeötlő" darab kerekedik belőle. Ez különösen igaz a csúcsos formákra.

Következő hétvégén azonban épp ismét szeánszra készülődtem BéKatához, gondoltam majd együtt megoldjuk a feladványt. És így is lett :) Katának volt egy háromszög porcelános friss projektje ami nagyon jól ötvözte a strasszt is, Tile-t is elméletet úgy, hogy a kő egy részén strassz volt, három (!) sorban, míg a másikon vegyes színekben Tile. Így nagyon jól ki lehet élni a színek és árnyalatok adta lehetőségeket anélkül, hogy túlságosan megnövekedne a gyöngyös felület.

Azért ezekről a csoda színekben pompázó csepp kristályokról sem tudtam lemondani, de nem is baj, mert ismét egy különleges nyaklánc összekötés és egy pár szikrázó füli tulajdonosa lehettem.

Ezúttal találtam vékonyabb memória drótot is ami átment a szegésnél felvarrt kásákon így a két réteg között átvezetve a drót sem látszik ki hátul.

Inspiráció: BéKata

1 megjegyzés: